Sasha

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
816
BullGuard Internet Security zawiera program antywirusowy z technologią zarządzania zagrożeniami behawioralnymi, zaporą ogniową i funkcjami: kontrola rodzicielska, optymalizacja systemu i tworzenie kopii zapasowych
dystrybucja 15 000 kopii
Licencja na 1 rok
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
BullGuard Internet Security zawiera program antywirusowy z technologią zarządzania zagrożeniami behawioralnymi, zaporą ogniową i funkcjami: kontrola rodzicielska, optymalizacja systemu i tworzenie kopii zapasowych
dystrybucja 15 000 kopii
Licencja na 1 rok
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dobra promocja :ok:dziękuę

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
A dodatku lekki też nie jest... Screen, który zrobiłem sobie, żeby mieć porównanie do innych
WwlNXXr.png

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
A dodatku lekki też nie jest... Screen, który zrobiłem sobie, żeby mieć porównanie do innych
WwlNXXr.png
Z tego co widzę to odpaliłeś skanowanie w tym bullguardzie lub samo się odpaliło po instalacji czy tam zaplanowane było, ale jak na skanowanie w tle to i tak w miarę sensownie pożera.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Oj tam. Emsisoft też tyle ramu żre a i tak uważam, że jest lekki bo nie zamula systemu (oprócz startu) :klawik

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Witam,koledzy mi po instalacji pokazuje 30 dni ważności?,jak to zrobić żeby był na rok,konto utworzyłem i tam nic nie widać co dalej postępować

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12366
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Witam,koledzy mi po instalacji pokazuje 30 dni ważności?,jak to zrobić żeby był na rok,konto utworzyłem i tam nic nie widać co dalej postępować

Pewnie się licencje skończyły.

A sam program jest lekki bez tych skanerów i z wyłączoną aktualizacją. Widać po screenie, że Zemana więcej żre.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Z tego co widzę to odpaliłeś skanowanie w tym bullguardzie lub samo się odpaliło po instalacji czy tam zaplanowane było, ale jak na skanowanie w tle to i tak w miarę sensownie pożera.
Nie to nie jest tryb skanowania, to tryb jałowy (widzę, że tam jest BullguardScaner.exe - problem w tym, że albo był w trybie ciągłego skanowania przez parę dni, kiedy go miałem albo jest tak w jego trybie jałowym) BullguardScaner praktycznie był odpalony cały czas (chyba, że go ubiłem) i nie wiem dlaczego ...
Screen z Bullguarda 2017 (załączone wszystkie opcje ochrony) zainstalowałem na szybko obok Avasta 2017 Premium, żeby zgarnąć roczną licencję z promki. Owszem Bullguard przy instalacji skanował dysk (jego zużycie było wtedy coś koło 300 mb + usługi), ma też opcję wyłączania startu z systemem (i z tego co pamiętam wyłączania skanowania podczas startu). Odptaszkowałem, ale moje zdziwienie było spore, bo jednak się po restarcie lapka uruchomił się łącznie ze skanowaniem. Jedyna różnica jaką zauważyłem to taka, że bez zaznaczenia włączania programu w autostarcie da się go ubić i jego procesy z poziomu menadżera zadań. W innym przypadku ni huhu...
Dla porównania Bitedefender TS 2018 r. (pełna ochrona na maksa) w trybie jałowym:
Nc4TUid.png

A sam program jest lekki bez tych skanerów i z wyłączoną aktualizacją. Widać po screenie, że Zemana więcej żre.

Tak, jest tak lekki jak quickstep Andrzeja Gołoty. :facepalm Avast Premium 2017 przy BullGuardzie to był jive Rafała Maseraka. :zaciesz
Bullguard 2017 ma fatalny interfejs. Korzystanie z Avasta lub Bitdefendera to jazda Mercedesem przy Daci (Bullguard). Koleżanka dobrze opisywała swoje wrażenia (w tym i kolejnych postach):
https://programyzadarmo.net.pl/threads/antywirus-dla-ciebie-zbiór-promocji-av-is.12937/page-130#post-232756
Oczywiście nie to jest najważniejsze, a skuteczność. Skuteczność Bullguarda w testach jest niezła. Niemniej, jeśli już chciałbym jakiś pakiet, to wolałbym skorzystać z Bitdefendera, Avasta, Secure Aplus, Eseta czy Arcabita (innych ostatnio nie testowałem)...
Co do Zemany, to jest tak jak kiedyś pisał OXYGEN - jak ma trochę wolnej pamięci to ją zajmuje. Edit: Dla przykładu teraz mi ciągnie 113,5 mb RAM-u

Ostatnia edycja:
M

malczyce

cóż Powiem, wgrałem tego Bólgardła wyłączyłem all option w Ese-ciku: znalazł mi 32 trojany ten głupi Bólgardła ale tymczasem pamięć RAM miała mokro w majtkach bo była zajechana "grypą". Cóż, moja ocena: Pomimo ocen zewnętrznych typu "100 % wykrycia w Teście z 08 2017" jest jak najbardziej. Młodzież Polska dysponująca zasobami pieniężnymi na Poziomie cum bajszpil takiego ... nie kupi "se" Bólgardła" bo wieczorem jest impra u Stasia i będzie Ivona...Jako znafca tematu rzeknę tak:
Webroot, ESET, + Trojan Killer z Ukrainy od Gridinsoft. Malwarebajtki i inne szajse - wywalić na zbity pysk ! Po pierwsze : oczyszczać pamięć TEMP - a dziś jest occasion Reg Organizer to zdrowy konsek, ale ostarożno, nada panimat szto kompjuter to nie lalka berbi...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
cóż POwiem, wgrałem tego Bólgardła wyłączyłem all option w Ese-ciku: znalazł mi 32 trojany ten głupi Bólgardła ale tymczasem pamięć RAM miała mokro w majtkach bo była zajechana "grypą". Cóż, moja ocena: POmimo ocen zewnętrznych typu "100 % wykrycia w Teście z 08 2017" jest jak najbardziej. Młodzież POlska dysPOnująca zasobami pieniężnymi na POziomie cum bajszpil takiego ... nie kupi "se" Bólgardła" bo wieczorem jest impra u Stasia i będzie Ivona...Jako znafca tematu rzeknę tak:
Webroot, ESET, + Trojan Killer z Ukrainy od Gridinsoft. Malwarebajtki i inne szajse - wywalić na zbity pysk ! PO pierwsze : oczyszczać pamięć TEMP - a dziś jest occasion Reg Organizer dla PiSi to zdrowy konsek, ale ostarożno, nada panimat szto kompjuter to nie lalka berbi...
:scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
Co do Zemany, to jest tak jak kiedyś pisał OXYGEN - jak ma trochę wolnej pamięci to ją zajmuje. Dla przykładu teraz mi ciągnie 13,5 mb RAM-u

Zemana ma 2 procesy i to właśnie ten drugi lubi podebrać RAM'u

Ostatnia edycja:
Do góry