OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30160
Miasto
Trololololo
ja dla mnie to nie powinien obsługiwać w ogóle Windows, jest to program beznadziejny bo tyle co ma fałszywych alarmów to pewnie nic się nie da uruchomić w systemie. Polecam lekturę:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
koniec końców lepszy fałszywy alarm od przepuszczonego malware które zainfekowało kompa :superman , według tego testu który podałeś faktycznie strzelił trochę FP ale też i zablokował wszystkie próbki malware.

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37276
Norman Security Suite PRO 11
norman-newsletter-banner.jpg

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30160
Miasto
Trololololo

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Zainstalowałam ten BullGuard Internet Security 2017 z odnośnika:
(bo na tej ruskiej stronie nie znalazłam odnośnika do pobrania), założyłam konto i psińco, mam tylko na 3 miesiące :(

Ostatnia edycja:

Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1230

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Czyli się spóźniłam. Ale w sumie i tak nie przypadł mi do gustu ten pakiet. Po zainstalowaniu z miejsca, bez żadnego pytania uruchomiła się jakaś optymalizacja PC Tun Up, której wcale sobie nie życzyłam. A po przeskanowaniu antywirusem miałam do wyboru tylko napraw i usuń . Po wybraniu napraw i wejściu w szczegóły nie mogłam nawet odznaczyć wykrytych obiektów, których nie chciałam naprawiać ani usuwać. I nawet nie wiadomo na czym ta "naprawa" polega, bo w kwarantannie znalazłam tylko 3 z pięciu wykrytych obiektów. W dodatku żaden z wykrytych nie był wirusem i teraz się martwię, że jakiś program nie będzie działać :( Nie polecam tego pakietu
@Edycja:
Teraz jeszcze zauważyłam, że blokuje mi fora warezowe. No to już przesada. To jakiś antypiracki pseudopakiet. Idzie precz z mojego dysku :p

Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30160
Miasto
Trololololo
Czyli się spóźniłam. Ale w sumie i tak nie przypadł mi do gustu ten pakiet. Po zainstalowaniu z miejsca, bez żadnego pytania uruchomiła się jakaś optymalizacja PC Tun Up, której wcale sobie nie życzyłam. A po przeskanowaniu antywirusem miałam do wyboru tylko napraw i usuń . Po wybraniu napraw i wejściu w szczegóły nie mogłam nawet odznaczyć wykrytych obiektów, których nie chciałam naprawiać ani usuwać. I nawet nie wiadomo na czym ta "naprawa" polega, bo w kwarantannie znalazłam tylko 3 z pięciu wykrytych obiektów. W dodatku żaden z wykrytych nie był wirusem i teraz się martwię, że jakiś program nie będzie działać :( Nie polecam tego pakietu
@Edycja:
Teraz jeszcze zauważyłam, że blokuje mi fora warezowe. No to już przesada. To jakiś antypiracki pseudopakiet. Idzie precz z mojego dysku :p
1.W programie jest wbudowany program do optymalizacji systemu, dzięki czemu wszystko będzie działać sprawniej, nawet i ten antywirus i wcale to nie dziwne że po instalacji BullGuarda ta optymalizacja została uruchomiona.
2.Wykluczenia na pewno są w tym antywirusie, trzeba tylko dobrze pogrzebać.
3.Fałszywe alarmy czyli źle sklasyfikowane pliki zdarzają się każdemu programowi antywirusowemu opartemu na sygnaturach.Może to co sklasyfikował było czyste a może też zawierało w sobie jakieś elementy reklamowe czy coś w tym stylu.
4.Blokowanie for warezowych wcale nie dziwi, w końcu to właśnie tam w większości użytkownicy łapią infekcje czyli infekują swoje systemy jakimś wirusem.

Bullguard to dobry pakiet, u nas mało znany ale jest dobrym programem do ochrony komputera.

Ostatnia edycja:

lugger

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1607
Bullguard to produkt angielsko - duńsko - rumuński z silnikiem Bitdefendera. W testach AV wypada od zawsze bardzo dobrze i to we wszystkich kategoriach testowych. W Polsce rzeczywiście nie za bardzo popularny. Na jednym z lapków mam go od 125 lat zainstalowanego i to co mogę napisać, że nigdy nie miałem najmniejszych problemów z poziomem jego ochrony. Jest na pewno lekki a sama ściana bardzo "cichutka". Z podsumowaniem Oxyego się zgadzam za wyjątkiem punktu 2. Nie trzeba dobrze w nim grzebać aby wyłączyć tę czy inną funkcję. Jest na tyle przejrzysty interface, że wystarczy kliknąć settings i np. wejść w PC Tune Up i suwaczkiem wyłączyć ten moduł. Kto skorzystał z tego promo na bank nie powinien być rozczarowany. Produkt nie jest tani poza promocją dlatego jak trafia się takiego coś to warto skorzystać.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Po przeskanowaniu nigdzie nie udało mi się znaleźć opcji "ignoruj". Nie było też możliwości odznaczenia wykrytych zagrożeń. Były zaptaszkowane i próbowałam w to klikać, ale nie było żadnej reakcji. PC Tune Up wyłączyłam, ale nie podobało mi się, że ta opcja uruchomiła się samoczynnie po zainstalowaniu pakietu i nie mogłam jej wyłączyć, dopóki nie zakończyła pracy. Wykluczeń nie szukałam, bo nie o to chodzi. Skąd mogłam wcześniej wiedzieć, które pliki zostaną uznane za zagrożenie, aby je wykluczyć przed skanowaniem? Chodzi o możliwość wyboru, co zrobić ze znalezionym zagrożeniem, a ja mogłam tylko usunąć lub naprawić. W dodatku nie bardzo rozumiem co robi opcja "usuń". Czy usuwa ten plik całkowicie czy wrzuca go do kwarantanny? To nie jest zbyt intuicyjne :(

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30160
Miasto
Trololololo
Po przeskanowaniu nigdzie nie udało mi się znaleźć opcji "ignoruj". Nie było też możliwości odznaczenia wykrytych zagrożeń. Były zaptaszkowane i próbowałam w to klikać, ale nie było żadnej reakcji. PC Tune Up wyłączyłam, ale nie podobało mi się, że ta opcja uruchomiła się samoczynnie po zainstalowaniu pakietu i nie mogłam jej wyłączyć, dopóki nie zakończyła pracy. Wykluczeń nie szukałam, bo nie o to chodzi. Skąd mogłam wcześniej wiedzieć, które pliki zostaną uznane za zagrożenie, aby je wykluczyć przed skanowaniem? Chodzi o możliwość wyboru, co zrobić ze znalezionym zagrożeniem, a ja mogłam tylko usunąć lub naprawić. W dodatku nie bardzo rozumiem co robi opcja "usuń". Czy usuwa ten plik całkowicie czy wrzuca go do kwarantanny? To nie jest zbyt intuicyjne :(
Mogłaś zrobić zrzut ekranu i podesłać tutaj, sprawdzilibyśmy czy to był fałszywy alarm czy może jednak faktycznie jakiś dzikus wkradł się Tobie do komputera.

Do góry